Vragen en meer

Start

 

Wat voor kleding moet ik dragen?

Makkelijke losse kleding

 

Wat moet je kunnen?

Iedereen die kan bewegen kan biodanza doen. De oefeningen zijn gebaseerd op eenvoudige bewegingen. In het begintraject wordt alles uitvoerig voorgedaan.

 

Moet ik spreken?

Nee, er wordt niet gesproken tijdens een biodanza-les (vivencia).

 

Kan ik zo maar instappen ?

Nee. Dat kan alleen in overleg.

 

Waarom heeft biodanza zoveel succes ?

Veel mensen zijn eenzaam doordat zij zoveel moeite hebben uitdrukking te geven aan hun emoties. Ze voelen zich gespannen. Misschien zijn ze op zoek naar gezondheid, maar gezondheid is niet voldoende; ze hebben geluk nodig. Biodanza biedt de mensen een toevluchtsoord/een veilige plek om hun ware identiteit te voelen.

 

Is biodanza gebaseerd op wetenschppelijke onderzoekingen ?

Ja lees maar eens over het onderzoek van Marcus Stuck

 
 

 

 
 

Communicatie en persoonlijkheid

"Ik was heel erg verlegen en durfde bijna niets. Biodanza was een grote uitdaging, maar ik hield het vol. Elke week. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Mijn leven is veranderd in allerlei opzichten."

Je mogelijkheid om te communiceren bepaalt hoe succesvol je bent in het leven en hoe gelukkig je bent. Het heeft invloed op je werk, je relaties en hoe anderen je zien.

Meer dan 70% van onze communicatie is non-verbaal. Dat wil zeggen zonder woorden. En dit zijn je belangrijkste vaardigheden. De ander "leest" je lichaamstaal, zelfs voor je ook maar een woord hebt gezegd. Maar waar kun je deze vaardigheden leren? Biodanzao is een van de weinige plekken waar niet-verbale communicatie vaardigheden beoefend worden en elke week zich verder ontwikkelen. Regelmatige biodanza-lessen helpt mensen zich te openen, zelfvertrouwen op te bouwen en zelfverzekerdheid te ontwikkelen.

Het ontwikkelt je peroonlijheid. Dit is zo belangrijk dat de waarde ervan niet in woorden uit te drukken is.

 

 
 

Uitspraken van paren

“Onze relatie kwam weer tot leven dank zij biodanza. het was alsof we weer opnieuw verliefd werden”

“Ik durfde meer en meer mezelf te zijn. Ik was verlegen. Dat is verdwenen. Ik heb nu een partner. Ik voel me sterk en gelukkig en zie de toekomst met vetrouwen tegemoet.”

“Ik was gescheiden. Biodanza hielp me mijn zelfvertrouwen weer terug te winnen. Ik had het echt nodig!”

In Biodanza is er ruimte om koppels om elkaar "weer te ontdekken" met liefde voor zichzelf en voor de ander. Biodanza heeft veel te bieden voor paren, die hun relatie willen verstevigen of de negatieve effecten van vervelende ervaringen willen overwinnen.

Als er speciale problemen zijn is het aan te raden om biodanza te combineren met therapie

 

 
 

Psychologie

Biodanza wordt door sommige psychologen gebruikt voor zijn diepe therapeutische waarde. het versneld de therapie. het haalt mensen uit het "praten praten". en zet hen in hun lichaam, waarmee ze niet kunne n ontkennen hoe ze zich werkelijk voelen. Het zorgt voor een direct sociaal contact met mensen elke week. En het doel is om mensen in een toestand van geluk en opwinding over hun leven te brengen.

 

 
 

Wekelijkse lessen

“Ik ga iedere week,omdat ik me meer mezelf voel na de les. Ik kan beter met m'n leven omgaan. Ik communiceer beter. Ik voel me beter. Ik ben meer levend. Dingen gaan beter. As ik een les mis voel ik dat.”

Regelmatig de biodanza-lessen volgen hebben positieve invloed op een aantal psychologische en emotionele aspecten. Dit is wetenschappelijk aangetoond.  En deze voordelen houden tot drie maanden aan nadat je gestopt bent met de lessen.

Je ontmoet mensen, je hebt plezier. je krijg een paar makkelijke oefeningen, je gaat misschien uit eten met vrienden, je  krijgt twee uur gegarandeerd geluk en je profiteert van de bewezen positieve invloed van biodanza.

Dus trekt je jogging broek aan en voel het verschil in de loop van de week.

 
     

© 2000 - 2018  Aduograaf  Biodanza v.o.f.  |   Disclaimer   |   copyright   |   paul@aduograaf.nl   |   home